2009


Nieuwe groep Streetdance:


M.i.v. het nieuwe jaar is er een nieuwe groep Streetdance opgericht. Dit is een instapgroep voor meiden (jongens) die graag willen dansen maar die (nog) niet in de streetdanceselectie mee kunnen dansen. Tijdens deze lessen leren ze de basisstappen en elke 8 tot 10 weken wordt er een nieuw dansje ingestudeerd. En deze wordt dan ook aan de ouders en andere belangstellenden getoond. De les is elke donderdag, 17:15-18:15 uur. De 1e 3 lessen zijn gratis.


Dancespirit 2009


Zaterdag 19 december 2009 was de Dance Spirit 2009. Er werden verscheidene clinics gegeven: streetdance, hiphop, breakdance en Zumba Dance. Ingewikkelde danspasjes, halsbrekende kunstjes, van alles werd er uitgevoerd. Alle jongens en meiden deden hun uiterste best.
Ook verzorgde het VPZ Skechers Demoteam een 2-tal demonstraties.

Al met al een zeer geslaagde middag, één die zeker zal worden herhaald! Wij willen dan ook iedereen bedanken die deze middag mogelijk hebben gemaakt!

Klik hier voor de foto's.

Klik hier voor de filmpje 1, klik hier voor filmpje 2 en klik hier voor filmpje 3.


Nieuwe naam selectie streetdance


Bij een flitsende groep hoort natuurlijk ook een flitsende naam. En daarom mochten de meiden van beide streetdanceselectie een naam bedenken waaronder ze straks in 2010 aan de wedstrijden gaan meedoen. Er waren vele originele namen maar uiteindelijk heeft Manon Ploeger de "winnende" naam bedacht. De nieuwe naam van de streetdanceselectie is SVB Bluefire. Deze naam zal ook op de kleding komen te staan. Op het magneetbord in de sporthal hangt een voorbeeld van logo/naam.Demonstratie intocht Sinterklaas
De meisjes van Streetdance 1 mochten dit jaar Sinterklaas verwelkomen in het dorpshuis. Binnen een paar weken hadden zij onder begeleiding van José een speciale pietendans voor Sinterklaas ingestudeerd. Sinterklaas en zijn pieten waren nogal onder de indruk. De pieten probeerden ook mee te dansen, maar dat zag er lang niet zo goed uit als wat onze meiden gedaan hebben! klik hier voor wat foto's.

Succes Streetdance selecties
Net als vorig jaar is er dit jaar weer een onderlinge wedstrijd Streetdance gehouden en wel op 27 juni in Zuidbroek. De deelnemende verenigingen en sportscholen waren S.V.O. Zuidbroek, A.G.O.Z. Ommelanderwijk, Anne Delis Winschoten en S.V. Blijham.
De beide selecties Streetdance deden mee en hebben heel goed gepresteerd. Je kon zien dat er goed geoefend was de laatste weken, want de dansen waren spectaculair en iedereen had ontzettend veel plezier. De meisjes van Streetdance 1 zijn dan ook 1e geworden en de meiden van Streetdance 2e! Van harte gefeliciteerd en een dikke pluim voor José die er voor gezorgd heeft dat de meiden er zo op vooruit gegaan zijn!

Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd in ZuidbroekTrainster S.V.Blijham wordt Wereldkampioen


José Klooster van het VPZ Sketchers demo Team onder leiding van Lenie Waasdorp van sportschool Waasdorp uit Delfzijl, is samen met haar team Wereldkampioen Streetdance geworden. Het WK werd gehouden in Orlando Florida.