2010Clubkampioenschappen Streetdance d.d. 1-07-10

Klik hier voor de foto's

Blue Fire naar NK dansen

Op zondag 30 mei werd er in Nieuwegein het NK dansen gehouden. Na maanden trainen en een voorronde in Scheemda deden er twee teams voor S.V.Blijham mee. In de categorie Demo 8 t/m 12 jaar Blue Fire 1 en in de categorie Demo 13 t/m 17 jaar Blue Fire 2.
Het was vroeg opstaan. Al om half 7 vertrok de bus met deelnemers en supporters richting Nieuwegein. Omdat Blue Fire 2 al vroeg moest dansen werd er in de bus al aan de make-up gewerkt. Iedereen had er zin in maar was ook wel een beetje zenuwachtig.
Eenmaal aangekomen in Nieuwegein werd de kleding aan gedaan en werd begonnen met de warming up. Daarna kon de hele dans 1 keer geoefend worden. Om

10.20 begon het optreden. Onder luid gejuich van de supporters werd er gedanst. Toen was alles heel snel voorbij voor de groep. Iedereen was tevreden over de dans en vond dat het goed was gegaan. Helaas was Blue Fire 2 bij de eerste 2 geëindigd en ze gingen dus niet door om voor de prijzen te dansen.
Er werd nog een tijdje naar andere optredens gekeken voordat Blue Fire 1 naar de make-up moest. Het haar werd getoupeerd en de kleding werd aan gedaan. Het optreden begon om

13.30. De supporters en Blue Fire 2 waren er om hun luidkeels aan te moedigen. Ook Blue Fire 1 was tevreden over het resultaat. Toen alle groepen waren geweest in de categorie Demo 8 t/m 12 werd de uitslag bekend gemaakt. Ook Blue Fire 1 had helaas niet genoeg punten om door te gaan.
Rond half 4 vertrok de bus weer terug naar Blijham. Iedereen was tevreden over de leuke dag die ze hebben gehad. Beide groepen hebben veel wedstrijdervaring opgedaan.

Jalien Nomden.


Nieuwe kleding voor de Streetdancers
De 23 streetdance meiden en hun trainster José Klooster zijn door Rik Dekker Controlling RDC en Radio TV Poortman te Oude pekela in het nieuw gestoken. Wij als bestuur en leiding van S.V.Blijham Bluefire zijn onze sponsoren heel erg dankbaar voor dit gebaar.
Op 30 mei as zullen beide teams meedoen aan het Nederlands Kampioenschap voor Demo teams in Nieuwegein. In de voorronde werden de meiden tm 12 jaar 3e in hun categorie en de meiden tot 17 jaar vielen helaas buiten de prijzen. Mede dankzij onze sponsoren zullen wij 30 mei as representatief voor de dag komen.


Meiden allemaal door naar het NK

Zondag 28 maart was het eindelijk zover... de voorrondes NK Streetdance in Scheemda.
Om 11:00 uur waren alle meiden, enkele ouders en trainster José al in de sporthal in Blijham om zich voor te bereiden. Tegen 12:30 uur zaten de meiden in de make-up, tattoo's en kleding en gingen we richting Scheemda. Daar was het (lekker) druk. De meiden gingen met José mee en de supporters moesten en plekje zoeken in de zaal.
Er werd door alle groepen een mooie show neergezet, we hebben onze ogen uitgekeken.
Van SV Bluefire waren eerst de "kleine" meiden aan de beurt. En die deden het geweldig, alles lukte, zelfs de boogjes. En dat resulteerde dan ook in een mooie 3e plek!
De 2e groep van SV Bluefire mocht even later ook hun kunsten laten zien en ook dit ging geweldig. Ofschoon de meiden zelf niet helemaal tevreden waren, hebben de supportes genoten. Zij vielen dan wel niet in de prijzen, maar zijn wel door naar de NK!

Meiden gefeliciteerd en op naar het NK in Nieuwegein!

Klik hier voor de foto's.Generale
Zaterdag 13 maart was de generale voor de wedstrijd van zondag 28 maart a.s. De meiden zagen er prachtig uit. Mooie kleding en make-up. Een groot compliment voor de ouders van de kledingcommissie en José!
Toen moest er nog gedanst worden, er was lekker veel publiek en die kregen een mooie show te zien: verschillende dansvormen, acrobatiek en bijpassende muziek. Je kon zien dat er veel en goed geoefend was de afgelopen maanden.
We wensen de meiden en José dan ook veel succes 28 maart!