2014


Sportieve gezelligheid tijdens het bootcamp-weekend


Wat een fantastisch weekend hebben we achter de rug! Een gezellige groep meiden, jongens, trainers, gast trainers en vrijwilligers. De turnclinic was een belevenis voor de meiden. Wie kan zeggen dat ze training hebben gehad van Cėline van Gerner? Nou, deze meiden wel! De insanity training van Tom was vermoeiend, maar leuk en het survivallen was modderig, nat en hilarisch. Gelukkig was iedereen na een warme douche weer schoon en konden we genieten van een heerlijke pasta gemaakt door 4 moeders ( Petra, Ciska, Silvia en Gerda). De jongens van Roberto waren echte spoken in het bos die menig meisje gillend liet terug lopen naar de sporthal. De bonte avond met toneel, dans en playback was hilarisch. Na een vette hap, chips, cola etc was het voor de jongsten tijd om de luchtbedjes op te zoeken; zo rond half 1 sliep bijna iedereen, bij de ouderen was het nog lang onrustig maar wel gezellig. Na een korte nacht voor de bestuursleden stond de eerste om 6.30 uur de boel alweer te vegen, tegen half 9 was het voor iedereen tijd om uit de veren te komen. Na een heerlijk ontbijt kon men los gaan op de dansclinic en na de lunch werd er nog een uur getrained door de turnsters en de dansers. Al met al een super weekend. Jose Klooster en Tom Ploeger bedankt voor de organisatie en de mooie onderdelen. We zijn trots op jullie alsmede op de jongens van Roberto Bots.

Klik hier voor de foto'sBeker weer in Blijham!


Zaterdag 24 mei vond in Blijham de onderlinge wedsrtrijd plaats tussen SVI Bellingwolde en SV Blijham.

Vorig jaar greep Blijham naast de beker, maar nu is hij weer terug in Blijham. Het gemiddelde puntenaantal van 12.031 was voldoende om te winnen; de gemiddelde score van SVI was 11.749.

Er waren veel belangstellenden naar de sporthal gekomen om de wedstrijd te zien. Het was dan ook zeer de moeite waard. De meiden deden het in de eigen sporthal fantastisch! Er waren zeventien medailles te verdelen, waarvan er vijftien naar onze eigen turnsters gingen. De groep deelnemers van SVB was veel groter dan SVI, waardoor het beeld een beetje vertekend is, maar desalniettemin mogen onze turnsters weer trots zijn op hun medailles. De podiumplaatsen waren als volgt verdeeld:

mini instap:
1 Nikki Poortman SVB
2 Bente Vos SVB
3 Anna van Wattum SVB

pupil 2
1 Myra Rinne SVB
2 Larissa Nieman SVB

jeugd 1
1 Inez Dekker SVB
2 Dian Poortman SVB
3 Malou Mekkering SVB

instap
1 Mariette Verweij SVB
2 Nienke Huls SVB
3 Quinty van de Veeke SVB

pupil 1
1 Senna Graver SVB
2 Mayte Kamphuis SVI
3 Jennely Bant SVI

jeugd 2/junior/senior
1 Merle Rinne SVB
2 Nathalie Bleeker SVB
3 Manon PLoeger SVB

Een mooie afsluiting van het wedstrijd-seizoen!Een succesvol weekend voor onze turnsters!


In Leek vonden afgelopen zaterdag (17 mei)de provinciale kampioenschappen plaats. Achttien meiden van onze vereniging mochten meedoen in de strijd om de medailles. Uiteindelijk namen ze vier medailles mee naar huis; één keer goud, één keer zilver en twee keer brons. Een hele goede prestatie.

De enige gouden medaille ging naar Inez Dekker. In haar categorie -jeugd D1- liet ze de concurrentie ver achter zich. Met bijna vijf punten voorsprong op de nummer twee mag zij zich -zeer verdiend- kampioen van Groningen noemen.
Malou Mekkering won de bronzen medaille (jeugd D3). Ze turnde een keurige wedstrijd en mocht trots het podium bestijgen.
De andere bronzen plak die meeging naar Blijham was voor Yvonne van Puijenbroek. Zij bleef met een klein verschil achter de nummer twee in de categorie Junioren.
Myra Rinne turnde een zeer stabiele wedstrijd en behaalde daarmee een gedeelde tweede plaats in de categorie pupil2 D3.

Alle dames hebben erg hun best gedaan en het is fantastisch dat we als dorp zo goed vertegenwoordigd waren op het provinciaal kampioenschap. Een resultaat waar we trots op mogen zijn!

Intussen turnde Dian Poortman het Nederlands kampioenschap derde divisie in Waalwijk. Met een 24e plaats liet ze twaalf turnsters achter zich in het eindklassement. Met name haar vloeroefening ging erg goed en hiermee haalde ze zelfs de hoogste score in de eerste ronde. Super gedaan, Dian!

Trainster José Klooster kon zich deze dag niet splitsen en is meegegaan naar Waalwijk. Zij is in Leek fantastisch vervangen door Tanja Wezeman. Tom Ploeger, Manon Ploeger en Alie Katuin waren ook aanwezig om onze turnsters te coachen en helpen. Heel veel dank hiervoor!
Zonder juryleden kunnen er geen turnsters deelnemen aan de wedstrijden, dus ook juryleden Yvonne Korte, Jeanine Dekker en Alie Katuin bedankt voor jullie inzet!!!
Komende zaterdag (24 mei) turnen onze toppers thuis in De Stelling. Een onderlinge wedstrijd met SVI Bellingwolde.
Iedereen is welkom om onze meiden aan te moedigen!Twee keer goud voor S.V.Blijham turnsters


Tijdens de laatste voorwedstrijd van het seizoen in Winsum hebben wederom alle meiden van S.V.Blijham zich weten te plaatsen voor de finale. S.V.Blijham was vertegenwoordigt met 6 turnsters. Myra Rinne(pupil2 D3) en Senna Graver( pupil1 D3) gingen met GOUD naar huis en Malou Mekkering (jeugd1 D3) werd 3e. De overige meiden vielen net naast te prijzen maar wisten zich wel te plaatsen voor de finale welke word gehouden op 17 mei in Leek.
Hierbij is er een historisch moment aangebroken voor S.V.Blijham. Alle turnsters die meegedaan hebben aan de voorwedstrijden hebben zich weten te plaatsen voor het Provinciaal Kampioenschap in Leek. Trainster José Klooster, Alie Katuin en stagiaire Tom Ploeger kunnen trots zijn op deze prestatie.


Wedstrijdverslag Manon Ploeger en Dian Poortman
In de strijd om het provinciaal kampioenschap turnen in de 3e divisie heeft Dian Poortman van S.V.Blijham goede zaken gedaan. Afgelopen zaterdag turnde zij in Tweede Exloërmond een stabiele wedstrijd en daarmee nam zij met ruim drie punten verschil een ruime voorsprong op de nummer 2 in het klassement. Op zaterdag 5 april valt de beslissing in Sporthal Kardinge te Groningen. Een week later zal Dian zich in Uithuizen proberen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap welke gehouden worden in Waalwijk in het weekend van 17 en 18 mei.
In de 4 divisie turnde Manon Ploeger, zij kon met helaas 3 vallen van de balk geen rol spelen in de strijd om de medailles. Maar ook Manon maakt op 5 april nog kans op een medaille. Al met al weer een succesvol weekend voor S.V.Blijham
Top prestatie Turnsters S.V.Blijham

Afgelopen zaterdag 15 maart werden de prijzen en finale plaatsen verdeeld in de categorie D1 en D2. Voor S.V.Blijham deden 12 turnsters mee in de diverse categorieën hiervan hebben 10 zich weten te plaatsen voor het Provinciaal Kampioenschap op 17 mei in Leek . Bij de mini instap deed Nikki Poortman mee en ze werd 2e ,in de instap groep werd Mariette Verwey 3e , in de categorie jeugd D2 werd Merle Rinne 3e en in de categorie jeugd D1 werd Inez Dekker 1ste. Trainsters Jose Klooster en Alie Katuin kunnen terug kijken op een top prestatie van de turnsters. Waar een klein dorp groot in kan zijn.