2008

Sinterklaasfeest 2008Woensdag 26 november kwam Sinterklaas met twee pieten bij SV Blijham op bezoek. Eén Piet was een beetje laat, hij kon de weg niet vinden. Gelukkig hebben Marnick en Tessa hem de weg gewezen.
Maar, er was nog een probleem, deze Piet had de cadeautjes verstopt. De kinderen moesten eerst een circuit met 4 onderdelen afleggen, dan konden ze een letter verdienen. Nog even wat puzzelen, dat kon de Piet niet zo goed, en het woord dat je toen kon lezen, was kast. De cadeautjes lagen dus in een kast, maar welke. De Pieten hebben wat kasten overhoop gehaald en uiteindelijk de cadeautjes gevonden. Alle kinderen kregen een mooi cadeautje en natuurlijk lekker veel pepernoten.
We kunnen terugkijken op een mooie middag. We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen en hopen dat Sinterklaas volgend jaar natuurlijk weer bij ons op bezoek komt.

Klik hier voor alle foto's


Sportinstuif d.d. 22-10-08

Woensdagmorgen 22 oktober was de Sportinstuif in De Stelling. Ongeveer 80 kinderen hadden zich opgegeven. De kinderen konden meedoen aan Apekooi en een spelletjescircuit en springen op de tumblingbaan en mini-tramp. Het was een gezellige ochtend.Klik hier voor alle foto's
Springwedstrijden d.d. 11-10-08


Afgelopen zaterdag werden voor de 2e keer onderlinge springwedstrijden gehouden tussen de 4 verschillende gymnastiekverenigingen van de gemeente Bellingwedde. SV Blijham werd door 4 teams vertegenwoordigd en alle teams hebben het erg goed gedaan.
Het was een gezellige en sportieve middag en zeker voor herhaling vatbaar.

Nordic Walking d.d. 11-10-08Afgelopen zaterdag in de stralende herfstzon was de Nordic Walking tocht. Een groep van 18 mensen hadden zich aangemeld. Eerst kregen we een korte uitleg van Herman Borgers en daarna zijn we op pad gegaan. De tocht was uitgezet door het dorp en door het park. Halverwege was er een tussenstop en hier moesten de nodige spieren even (op)gerekt worden. Tegen 11:00 uur waren we terug bij De Stelling, waar we nog even met elkaar een kopje koffie en plakje cake/koek hebben genuttigd. Al met al was het een geslaagde tocht. Dit heeft er al toe geleid dat er spontaan een aantal dames en heren vanaf nu elke woensdag met elkaar aan de wandel gaan. Belangstelling... kom gewoon op woensdagmorgen tegen 9:00 uur bij de parkeerplaats bij de flat aan De Omloop dan kun je meelopen.


Officiële opening project Sportdorp Blijham
Afgelopen mei is het project Sportdorp in vier dorpen in de provincie Groningen gestart. De officiële opening in Blijham vond plaats afgelopen zaterdag 20 september.
Het Sportdorp project is een initiatief van het NOC*NSF en wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen. Doel van het project is om de inwoners van de dorpen meer en vaker aan het sporten te krijgen, door het aanbieden van vernieuwende en variabele sportmogelijkheden die bij hen past.
Op zaterdagmiddag 20 september 2008 konden de inwoners van Blijham kennis maken met bestaande sporten binnen hun dorp en nieuwe mogelijkheden op het gebied van sport.
De kinderen van de basisscholen konden met een strippenkaart deelnemen aan verschillende kleine activiteiten. Er waren verschillende activiteiten zoals fierljeppen, luchtkussens en beachvolleybal.

Fietstocht

Donderdag 18 juni was het dan zoveer de dames van de gymclub hebben ipv te gymmen met elkaar een fietstocht gemaakt van ongeveer 20 km.
We moesten nog wel even Gerda IJsenbrand van de bank halen, was het even vergeten maar wilde wel graag mee.
Startpunt was het sportveld en vanuit daar gingen via de verschedijk richting de kolk, bij de kolk ging de stoet langs het diep naar bellingwolde. Lekker beschut en vrolijk kletsend gingen we verder. Eenmaal aangekomen bij het Boelo Tijdenskanaal moesten we flink trappen want de wind was stevig. Via Vriescheloo waar we bij de familie Prenger van Stee en Stoetje konden genieten van een lekker bakje koffie of thee met zelfgebakken cake. (volgens geheim recept)
TIP: 1 blikje sinas op 2 cakes en ipv boter zonnebloemolie en heel lang kloppen.
Ook de oude Korenmolen was open en kon door iedereen bezocht worden. Beste een steile trap maar menigeen durfde het aan.
Na deze versnapering en het inslaan van jam en meel. Gingen we verder richting Wedde om zo via de Wedderbergen terug te fietsen naar het mooie Blijham.
Al met al een leuke avond en zeker voor herhaling vatbaar.
klik hier voor alle foto's


Natasja Hilverts (trainster), Annie Schoonhoven, Stieni Werkman, Alie Katuin, Gerda IJsenbrand, Femmie Bos, Mevr Homan, Priena Mulder, Geesje Perton, Yvonne Korte, Frea Nomden, Mevr Hilverts,Reina Brouwer en Bianca Poortman.


Waterskieën in Heedersee

Afgelopen woensdag 18 juni 2008 zijn we met 16 deelnemers van de aspirant dames 1 vanaf voortgezet onderwijs, aspirant dames 2 16 + en Funky Fit groep gaan waterskiën in Heede op de Heedersee (www.blue-bay.de). Na een korte instructie hoe je de pakken moet aantrekken (bleek voor Felicia en Linda nog een hele kunst te zijn) werd ons door Jef uitleg gegeven hoe we moesten starten en hoe door de bochten te komen zonder te vallen.
Eenmaal aan de start was het toch wel een beetje spannend en zoals verwacht ging bijna iedereen gelijk op zijn of haar giecheltje. Behalve Alie zij kon gelijk 3 ronden volhouden. Ook voor Tanja bleek dit geen probleem te zijn, zij kon zelfs even naar ons zwaaien.
We mochten op ski’s, knieborden en op de wakeboarden. De knieborden waren een groot succes maar het wakeboarden bleek toch van een ander niveau. Tot ergernis van Tanja lukte het Linda om tot voorbij de eerste bocht te komen. Ook Natasja en Sharon wilden het proberen. De foto’s spreken voor zich.
De 2 heren in ons midden Stefan en Nico konden zeer goed uit de voeten op de ski’s en dan vooral Stefan. Nico vond het kniebord super hij hield het maar liefst 6 ronden vol, terwijl je er maar 3 mag.
Chantal ging super op de ski’s alleen jammer dat de instructeur vergeten had te zeggen dat ze kon starten en zo kwam het dat ze lelijk ten val kwam op het start punt en 2 hele blauwe scheenbenen had. Maar ze liet zich niet kennen en ging na een korte pauze gewoon weer verder.
Om 22.00 uur vonden de eigenaren het welletjes en moesten Nico en Stefan zich toch echt gaan douchen.
Al met al een super leuke avond.klikhier voor alle foto's

Avondvierdaagse 2008

Ook dit jaar waren we weer goed vertegenwoordigd bij de Avondvierdaagse. Het weer was goed, soms wel een beetje te warm, maar de mocht de pret niet drukken. De intocht afgelopen vrijdag was een succes. Ook Priena was weer van de partij als onze vlaggendraagster, geweldig!
Lutjemeulen tocht 24 meiZaterdag 24 mei hebben we met een groep de lutjemeulentocht gelopen. We waren maar met een kleine groep, maar dat mocht de pret niet drukken. Zie het resultaat op de foto's: prtachtig weer en lachende gezichten, wat wil je nog meer!
Clubkampioenschappen 19 april

Klikhiervoor de foto's


Kijklessen 11 t/m 16 februari
Hieronder wat foto's van de kijkles van kleuters 2 en Streetdance 2.
Tumblingbaanlessen


Woensdag 16 en vrijdag 18 januari mochten de leden iemand meenemen om samen op de tumblingbaan te gymen.