2011

Gemeentelijke Turnwedstrijden in Bellingwolde

Zaterdag 18 juni was de Meet in Bellingwolde het strijdtoneel voor alle turners en turnsters van onze gemeente. S.V.I uit Bellinwolde, SVW uit Wedde en S.V.B uit Blijham organiseerden samen een wedstrijd, waarin per categorie prijzen verdient konden worden maar ook het beste team kon met de wisselbeker naar huis gaan. Het was een sportieve ochtend zonder blessures en leuk en attractief turnen.

3Emmelie Bosniveau 7SVW

De wisselbeker ging de afgelopen 2 jaar naar S.V.Blijham en ook voor de 3e keer gingen de turners en turnsters er met deze prijs vandoor en mogen de beker dus houden.

Team klassement: Gemiddelde score/deelnemer:
1SV Blijham48,59
2SV Wedde47,69
3SVI Bellingwolde46,96

Toestelfinales 2e divisie (Groningen, Friesland en Drenthe)
Voor de Toestelfinales in de 2e divisie had Dian Poortman zich geplaatst voor de finale Balk. Na veel oefenen in de training wist Dian alle bonusonderdelen onder de knie te krijgen. De doelstelling voor deze wedstrijd was dan ook niet van de balk vallen en dat is gelukt. Dian ging als 9e en laatste door naar de finale en wist zich op te werken naar een mooie 6e plaats met een persoonlijk record op dit toestel voor dit seizoen van 10,133.

Verslag Jongens wedstrijd Hollandscheveld

Op zaterdag 9 april 2011 was de tweede wedstrijd voor de jongens in Hollandscheveld. Wouter Boersma moest al heel vroeg aan de slag en turnde een goede wedstrijd. Hij werd uiteindelijk 6e en samen met zijn score van de vorige wedstrijd (4e plek) heeft hij zich geplaatst voor de finales in Lemmer. Zeer goed gedaan Wouter.
‘s Middags waren Jop Bakker, Jesper Korte, Jeroen Schut en Marnick Franken aan de beurt. Jop en Jesper turnden allebei in instap niveau 13 een uitstekende wedstrijd en werden respectievelijk 1e en 2e. Deze goede score behaalden ze ook in Stadskanaal en daarmee hebben ze zich ook geplaatst voor de finales in Lemmer.
Marnick Franken en Jeroen Schut turnden beiden in Benjamin niveau 13. Marnick behaalde een prima 2e plek en Jeroen werd 3e. Samen met hun scores uit de eerste wedstrijd hebben ook zij zich geplaatst voor de finales in Lemmer. Deze finales worden gehouden op 14 mei a.s. Veel succes jongens!

Wedstrijd jongens d.d. 12-03-11
Op 12 maart 2011 was het dan eindelijk zover. De allereerste echte wedstrijd voor Marnick en Jeroen en de eerste wedstrijd van dit seizoen voor Jop, Wouter en Jesper. Gelukkig nog niet zo ver weg, om exact te zijn 20 minuten verderop ..... in Stadskanaal. De jongens hadden er zin in en na een warming-up konden ze beginnen. Marnick en Jeroen in de ringen en Jop en Jesper aan het rekstok. Daarna volgden de overige onderdelen vrij snel opelkaar, doorelkaar en na elkaar. Het was allemaal best wel rommelig.
Vanaf de tribune kon je jammer genoeg niet alles zien en pauze had je ook niet. Het was dus snel koffie halen en heel snel plassen als je niets wilde missen.
Het ging erg goed en de jongens deden wat ze geleerd hadden. Je zag meteen al wel wat niveauverschillen. Wat voor sommige jongens heel moeilijk was, leek voor onze jongens peanuts. Het was vooral leuk om ook de wat hogere niveaus te zien turnen. Soms was het echt wel spectaculair.
Terug naar onze jongens. Na een hele morgen hard werken, was er om 11.30 uur eindelijk de prijsuitreiking. Jop en Jesper hadden respectievelijk de eerste en de tweede plaats. Hartstikke knap! Bij de groep van Marnick en Jeroen, was Jeroen tweede, een uitstekende score, helaas was Marnick vierde. Dit hadden we niet echt verwacht, omdat hij het de hele tijd goed deed. Hij sneuvelde op
het laatste onderdeel "de paddestoel". Marnick zijn woorden: "Ik was gewoon moe".
Ook Wouter is vierde geworden. Jammer genoeg konden we zijn wedstrijd niet meer zien, maar ik ben er van overtuigd dat hij hard gevochten heeft en dat er gewoon even niet meer in zat.
Mochten mensen uit Friesland en Drenthe en misschien ook Groningen nog niet weten hoe goed S.V. Blijham is, dan komen ze daar dit seizoen wel achter. Wat een super resultaat voor een relatief kleine groep.

Tanja en boys goed gedaan!
Jessica Franken

¼ finale Nederlands Kampioenschap 6 maart jl.
Het Noord-hollandse Opmeer was het strijdtoneel van de ¼ finale turnen 1e en 2e divisie. Dian Poortman van S.V.Blijham deed mee in instap nivo 8. Voor S.V.Blijham was dit een uniek moment. De meeste meisjes turnen allemaal bij een grote vereniging waar minimaal 8 tot 15 uur per week getraind wordt. Dian moet het doen met 4,5 uur training per week. Dit was dan ook duidelijk te zien in de wedstrijd. Dian moest een perfecte wedstrijd turnen en dat lukte helaas niet. Hetgeen dus resulteerde in een 19e plaats terwijl er 17 turnsters door gingen naar de halve finale.
Dian en haar trainster Tanja Wezeman hebben het super gedaan en kunnen terug kijken op een geslaagd turn seizoen.

Voorwedstrijden nivo 10 t/m 12
Zaterdag 5 maart werden in Grijpskerk de voorwedstrijden turnen gehouden nivo 10 t/m 12. S.V.Blijham deed met 8 turnsters mee in verschillende nivo’s.
Nathalie Bleeker (pupil 2 nivo 10) en Merel Koning (jeugd nivo 10) wisten een 1e plek te veroveren en Yvonne van Puijenbroek werd 2e (pupil 2 nivo 10). Alle drie de meiden zijn door naar de provinciale kampioenschappen.
Danique Korte werd 5e (jeugd nivo 10), Daphne Krul 7e (pupil 1 nivo 10) en Romy Smit 9e (pupil 1 nivo 11). Zij vielen helaas niet in de prijzen.
In de tweede wedstrijd turnde Sylvana Doornbos (mini instap nivo 12) een prima wedstrijd die resulteerde in een 10e plaats. Hierbij moet je weten dat er 30 kinderen meededen, dus heel goed gedaan. Het is nog even afwachten of Sylvana door is.
In de derde wedstrijd turnde Rosan Koning (instap nivo 10) een supergoede wedstrijd die haar een bronzen medaille opleverde en dus ook door naar de provinciale kampioenschappen.
Het Provinciale kampioenschap wordt 21 mei gehouden in Uithuizermeeden.

Voorwedstrijd 3e divisie 19 februari
Tijdens de voorwedstrijd in de 3e divisie 19 februari jl. wist Inez Dekker van S.V.Blijham de 5e plek te bemachtigen. Deze geeft haar toegang tot de halve finale. De halve finale wordt gehouden op zaterdag 26 maart in Middenmeer Noord-Holland. De wedstrijd verliep prima en resulteerde in een prachtig puntenaantal van 48,365. Op vloer behaalde Inez een mooie 3eplek. S.V.Blijham en haar trainster Tanja Wezeman zijn zeer trots op haar.
Eline Hesseling deed ook mee in jeugd nivo 5, maar had de pech dat ze 3 x van de balk viel en ook had ze een paar flinke bloedblaren op de handen die niet bevordelijk waren voor haar brugoefening. Wel scoorde Eline op sprong en vloer goed; een 4e plek op sprong en een 6e plek op vloer. Helaas is Eline niet door naar de halve finale maar kan zij zich gaan opmaken voor de Provinciale Kampioenschappen om daar te laten zien wat ze echt waard is. Want goed is ze zeker!

Provinciaal Kampoenschap turnen S.V.Blijham
Zaterdag 16 januari werden de provinciale Kampioensschappen Turnen gehouden voor de 1e en 2e divisie in de Topsporthal in Heerenveen. Dian Poortman deed mee in de 2e divisie Instap niveau 8. De beste 4 turnsters konden zich plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Dian Poortman greep net naast de 3e plek met een verschil van 0.050 en werd dus heel verdienstelijk 4e en heeft zich dus geplaatst voor de landelijke wedstrijden. De wedstrijd begon op sprong, dit ging niet helemaal lekker haar 1ste sprong was een arabier en dat moest een overslag zijn(5e), gelukkig ging de 2e beter. Op brug (4e) en balk(3e) ging het allemaal goed en op het onderdeel vloer wist Dian zelfs een 1ste plek te veroveren. Al met al een geslaagde wedstrijd.